ЗА НАС

ЗА СУПЕР ГРУП

Следејќи го растот на технологијата и економијата во глобалниот свет, компанијата Супер Груп Ви ги нуди квалитетните и вкусни производи од својата програма, со називот Супер Алва и Супер маја, со кои веќе стана препознатлив бренд на домашниот пазар.

Со Супер Алвата (бела со ванила, алва со чоколадо и други видови) Ви нудиме препознатлив вкус на квалитет. Нашата Супер Алва е совршена како дел од Вашиот доручек, ручек или вечера, а одлична е и како закуска во моменти кога ви треба повеќе енергија. Ако сте ја вкусиле веќе знаете, но доколку не сте ја пробале топло Ви ја препорачуваме, за и Вие да станете сведоци на добриот вкус на традиционалната алва, но и на другите производи од програмата на Супер груп. А нам ни останува само навремено да го донесеме квалитетот на секое место.

КОИ СМЕ?

Супер Груп е формирана во 1996 година, како мешовита компанија со странски капитал. Почнавме со мало производство и трговија со прехранбени и други производи, главно од Турција. Технологијата и машините ги донесовме од Турција, како и рецептот за производство. Истата година паралелно започнавме и со производството на Супер маја, сириште кое се користи во млечната индустрија или од страна на индивидуални производители на сирење..

Во 2000 година ги откупивме акциите на странските вложувачи и моментално претпријатието е со домашен капитал. Истата година инвестиравме во машини и технологија, тогаш го започнавме и производството на таанот, производ кој се користи во здравата исхрана, а исто така е основна сировина за производство на таан алвата.Во 2000 година започнавме да ги извезуваме нашите производи во балканските земји, како Косово, Албанија, Србија и Хрватска. Исто така започнавме соработка со компанијата “Виталија”, поточно произвoдство на ребрендирани производи за нив, кои се извезуваат во повеќе од 20 држави.

Компанијата секоја година расте и постепено ја зголемува продажбата, тоа беше причина за инвестирање во нов погон каде што ќе се организира целосното производство по светски стандарди. Изградбата на новата фабрика во индустриската зона Пинтија започна во 2003 година, целосно со капитал на фирмата. Го откупивме земјиштето и изградивме објект со вкупна површина од 2000 м2, кој целосно ги задоволува нашите потреби. Изградбата заврши во 2005 година.

Во 2000 година ги откупивме акциите на странските вложувачи и моментално претпријатието е со домашен капитал. Истата година инвестиравме во машини и технологија, тогаш го започнавме и производството на таанот, производ кој се користи во здравата исхрана, а исто така е основна сировина за производство на таан алвата.Во 2000 година започнавме да ги извезуваме нашите производи во балканските земји, како Косово, Албанија, Србија и Хрватска. Исто така започнавме соработка со компанијата “Виталија”, поточно произвoдство на ребрендирани производи за нив, кои се извезуваат во повеќе од 20 држави.

Понекогаш бројките покажуваат сè!

450 +
Маркети
1 +
Категории на производи
5/5
Пред сè, задоволството на клиентите е многу важно за нас. Ние не правиме компромиси за квалитетот.

Се занимаваме со различни квалитетни производи!

НАШАТА ВИЗИЈА

Наша замисла е да создадеме производи со препознатлив вкус и бренд. Добриот и квалитетен производ да се проба во секој дом. Да се произведува со врвна технологија, да се зголеми производството и да се организираат продажбата и дистрибуцијата, правовремено до сите продажни центри во земјава и надвор од неа.

Кратко речено, нашата визија е со постојано незаморно работење, иновации и проширување на производната програма да се постигнат врвен квалитет со достапни цени, одличен вкус, постојана сигурност и доверба кај купувачите.

Градиме препознатлив бренд на домашниот пазар, со тенденција да му се приближи и на светскиот.

Нашето мото е СУПЕР АЛВА, ПРИРОДНО, ТРАДИЦИОНАЛНО, ЗДРАВО И ВКУСНО!

Shopping Cart